«Κλείδωσαν» αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

«Κλείδωσαν» αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:41 Δημιουργία 02/11/20, 10:27

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ να είναι ένα από αυτά, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε από την πόλη το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Κικίλιας.

Μετά μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τη σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης υγειονομικής περιφέρειας αλλά και νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν τη ζωή.

Καταλαβαίνω το άγχος και την κόπωση όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια κάποιο δεν άκουσαν. Είμαστε αποφασισμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά και γι' αυτό θα εισηγηθώ τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας είπε πως κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) θα βρίσκονται από σήμερα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και "Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης που εφημερεύουν για να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες τους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έθεσε χτες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε δηλώσει στο ΣΚΑΪ πως «είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown», ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Αν σου άρεσε κάνε