Επιπλέον μέτρα εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού, είπε ο Πέτσας

Επιπλέον μέτρα εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού, είπε ο Πέτσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:57 Δημιουργία 23/10/20, 17:44

Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τόνισε την Παρασκευή ο Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στο Mega.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ισχύσουν νέοι περιορισμοί σε περίπτωση που δεν υποχωρεί ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων της νόσου.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα και διατηρηθούμε στα 800 κρούσματα το ΕΣΥ μπορεί να αντέξει με τις ενισχύσεις στις ΜΕΘ. Αν όμως ξεφύγουμε τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για νέα μέτρα που πάντα έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας» είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Παράλληλα έθεσε ως κόκκινη γραμμή τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων: «Είναι πιθανό αν μείνει τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων για κάποιες ημέρες γιατί θα δούμε το ΕΣΥ θα δούμε μεγάλη πίεση, οπότε θα πρέπει να λάβουμε νέα μέτρα»

Τόνισε επίσης ότι δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση χαλάρωση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» και «πορτοκαλί» επίπεδο κινδύνου.

Πρόκειται για μέτρα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «τελευταίας ευκαιρίας», καθώς από τα στοιχεία για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναδεικνύονται καθημερινά νέα ρεκόρ και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που θα φέρει το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας στα όριά του.

Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία του κορονοϊού, μέσω του διαγγέλματός του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης αφορούν τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές και αποτελούν: την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 έως τις 05:00. Τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα (06:00) του Σαββάτου.

Αν σου άρεσε κάνε