Ντελίριο τουρκικών προκλήσεων με... αεροσκάφος και γεωτρύπανο

Ντελίριο τουρκικών προκλήσεων με... αεροσκάφος και γεωτρύπανο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:10 Δημιουργία 15/10/20, 08:45

Σε διαδοχικές προκλήσεις προχώρησε η Τουρκία μόλις λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, όπου η Αθήνα θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους να δοθεί τελεσίγραφο στον Ερντογάν υπό το γραπτό μήνυμα κυρώσεων στο κείμενο συμπερασμάτων της σημερινής Συνόδου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι κράτησαν την Τετάρτη το βράδυ επί περίπου 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό αεροσκάφος επέστρεφε από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.

Μετά την παρέλευση του 20λεπτου, το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, τουρκικό γεωτρύπανο βρέθηκε νότια του Καστελόριζου αιφνιδιαστικά μέσα στη νύχτα.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το skai.gr, πρόκειται για το πλοίο "Kanuni", το οποίο, σύμφωνα με το marinetraffic, απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης, και έχει προορισμό το λιμάνι Haydarpasa της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία παίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας επικίνδυνα παιχνίδια, με το γεωτρύπανο να φαίνεται πως πλέει με ταχύτητα 7 κόμβων και κατεύθυνση το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης.

Το "Kanuni" είναι το τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο μετά το Fatih και το Yavuz. Πρόκειται για πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, εξειδικευμένο σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη.

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis έχει κινηθεί αρκετά δυτικότερα από το Καστελόριζο και κινείται στην περιοχή νότια της Ρόδου και της Καρπάθου.

Αν σου άρεσε κάνε