Ν. Κεραμέως: «Ναι» στο διάλογο με μαθητές -Απαραίτητη προϋπόθεση τα ανοιχτά σχολεία

Ν. Κεραμέως: «Ναι» στο διάλογο με μαθητές -Απαραίτητη προϋπόθεση τα ανοιχτά σχολεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:47 Δημιουργία 12/10/20, 19:32

Την πάγια θέση του υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά στις καταλήψεις, εξήγησε για ακόμα μια φορά η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, η υπουργός απάντησε «Είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση; Να εμποδίζει το αγαθό αυτό; Από τις καταλήψεις πλήττονται περισσότερο αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμπληρώσουν την εκπαίδευσή τους! Εμείς λοιπόν επιλέξαμε παιδαγωγικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερου φαινομένου. Επιλέξαμε την πρόσβαση στην εκπαίδευση! Δεν νοείται κανείς να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση λόγω των ισχνών μειοψηφιών».

Σχετικά με τους καταληψίες η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε: «Αλίμονο αν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση! Οι ίδιοι αποκλείουν τους εαυτούς τους! Τι αξιακό κώδικα να δώσουμε; Ότι είναι φυσιολογικό να κλείνεις σχολείο, να παρεμποδίζεις να ανοίξει;» ενώ ο Κρ. Αρσένης δήλωσε σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό των παιδιών που συμμετέχουν σε καταλήψεις από την τηλεκπαίδευση, κίνηση την οποία και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και ζήτησε από την υπουργό να την πάρει πίσω.

Κλείνοντας η Ν. Κεραμέως αναφέρθηκε σε στατιστικά, εξηγώντας πως μόλις 27 σχολεία μένουν κλειστά από το σύνολο των 14.000 (0,19%) και μόλις 186 τμήματα από τα συνολικά 80.000 (0,22%), ενώ τόνισε πως το υπουργείο έχει αποδεχθεί το 98% των αιτημάτων της ΟΛΜΕ.

Αν σου άρεσε κάνε