Φ. Γεννηματά: «Χαμένη η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής»

Φ. Γεννηματά: «Χαμένη η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:05 Δημιουργία 02/10/20, 13:57

Με κριτική στην κυβέρνηση ξεκίνησε τη σημερινή της ομιλία στη Βουλή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, σχολιάζοντας πως η Ελλάδα βγήκε χαμένη και όλα τα υπόλοιπα είναι ωραιοποιήσεις.

Όπως ανέφερε «δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα που περιμένει ο ελληνικός λαός» και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «έδωσε πολλά και πήρε υποσχέσεις. Ένα - δυο λόγια». Για να επισημάνει πως «δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε βήματα πίσω. Υποχώρησε από την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και της αλληλεγγύης στα κράτη μέλη. Ανέχτηκε ουσιαστικά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ τόνισε πως «ούτε θάρρος, ούτε συνέπεια έδειξαν. Δεν τόλμησαν να πουν καν τη λέξη κυρώσεις Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μυστικής διπλωματίας και της κρυφής ατζέντας του κυρίου Μητσοτάκη». Παράλληλα έθεσε το ερώτημα «που το πάει ο κ. Μητσοτάκης. Εχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και στην κατάσταση της Αθήνας.

«Στον κορωνοϊό η κυβέρνηση απαντά ότι φταίνε οι πολίτες» υπογράμμισε. Για να σημειώσει πως μετά την πρώτη φάση της πανδημίας « η κυβέρνηση θέλησε απλά να κεφαλαιοποιήσει γρήγορα πολιτικά οφέλη» και υποτίμησε τα προβλήματα. Μάλιστα έκανε λόγο για άστοχους, επιπόλαιους και επικίνδυνους χειρισμούς, εστιάζοντας στα όσα πρέπει να γίνουν. «Αυτό που ζούμε στην Αττική είναι αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης. Είναι ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»

Σχετικά με την παιδεία, σχολίασε: «επέβαλαν τον συνωστισμό στην τάξη και μετά το φιάσκο με τη μάσκα- γίγαντα η μοναδική προστασία που έμεινε στα παιδιά είναι το παγουρίνο». Σημείωσε δε πως η απάντηση της κυβέρνησης στην αγωνία των παιδιών , είναι ο αυταρχισμός».

Κλείνοντας η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στη «Μαξίμου α.ε.» λέγοντας: «Στην πράξη αντί των αρίστων, οι αρεστοί. Το βαθύ κράτος της Δεξιάς είναι και πάλι εδώ» σημείωσε. Για να προσθέσει «η χαρά του μετακλητού. Περίπου 100 προσλήψεις το μήνα».

Αν σου άρεσε κάνε