Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Βορίδη για δηλώσεις σχετικά με το Oruc Reis

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Βορίδη για δηλώσεις σχετικά με το Oruc Reis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 07/09/20, 16:07

Βολές κατά της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά εξαπολύει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να σχολιάζει σημερινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, για τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «τηνώρα που η Τουρκία εδώ και σχεδόν ένα μήνα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με το Oruc Reis να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ολοένα και πιο κοντά στο Καστελόριζο, ο γιαλαντζί "υπερπατριώτης" κ. Βορίδης, που έλεγε "κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας" τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως το Oruc Reis δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι "πλέει σε διεθνή ύδατα"..

Περιμένουμε από κάποιον στην κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, πώς γίνεται η Τουρκία να μην πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες και συγχρόνως η Ελλάδα να ζητά -έστω και με τεράστια καθυστέρηση 8 μηνών- την επιβολή κυρώσεων. Οι αντιφάσεις αυτές όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά εκθέτουν τη χώρα αποδυναμώνοντας συστηματικά τα επιχειρήματά της στην ΕΕ για τις κυρώσεις.

Ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να βυθίζεται στα ψέματα, στις αντιφάσεις της και στη φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε