Ν. Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για εργαζόμενους σε δομές ηλικιωμένων

Ν. Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για εργαζόμενους σε δομές ηλικιωμένων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:58 Δημιουργία 04/09/20, 18:52

Για ανάγκη προστασίας των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων έκανε λόγο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός εκτός των άλλων ανακοίνωσε νέα μέτρα για τους εργαζόμενους οίκων ευγηρίας ενώ όπως ανέφερε, ο στόχος είναι να έχουν ελεγχθεί όλες οι μονάδες, εντός 10ημέρου.

Τα μέτρα αναλυτικότερα:
- Αναβολή αδειών των εργαζομένων

- Τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία

- Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό

- Περιορισμός συνάθροισης σε κλειστούς χώρους με κόσμο

- Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα

- Σε περίπτωση επαφής με ύποπτο κρούσμα, κατ οίκον περιορισμός


Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως οι έλεγχοι εξακολουθούν ενώ όπως καθησυχαστικά ανέφερε: «Δήμο – δήμο, περιοχή - περιοχή και δύο φορές την ημέρα εξετάζουμε τα δεδομένα... Είμαστε μακριά από τοπικά lockdown και «έχουμε πολλά μέτρα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Αντίθετα λίγο πριν, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε την κατάσταση στα γηροκομεία ως «ιδιαιτέρως ανησυχητική» λέγοντας: «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, θα έλεγα, ως προς την περίοδο που εμφανίζονται τα κρούσματα. Είναι η στιγμή για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε το πρόβλημα. Εκεί πρέπει να βάλουμε όλα μας τα μέσα» ενώ όπως τόνισε «Πρέπει να διαφυλάξουμε το υγειονομικό σύστημα στείρο. Πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση, έλεγχοι και μέτρα, αλλά και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί για την γρίπη εν όψει χειμώνα».

Κλείνοντας, ο καθηγητής έκανε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τους ειδικούς και να μην πιστεύουν στην παραπληροφόρηση, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά στη δημόσια υγεία και συμπλήρωσε πως «η διασπορά ξεκινάει από τους νέους και μεταφέρεται στις ηλικίες των 50-60 ετών, που είναι πιο ευάλωτες και μπορούν ακόμα και να οδηγηθούν πιο γρήγορα σε διασωλήνωση. Στην Ευρώπη, το φαινόμενο της διασποράς του ιού σχετίζεται με την άρση των μέτρων περιορισμού».

Αν σου άρεσε κάνε