Άγκυρα: Αναμένουμε από την Ελλάδα να στηρίξει το διάλογο

Άγκυρα: Αναμένουμε από την Ελλάδα να στηρίξει το διάλογο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:30 Δημιουργία 04/09/20, 13:12

Τη θετική απάντηση της Ελλάδας για την έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών αναμένει σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Άγκυρα μετά την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μεσόγειο και την αποφυγή στρατιωτικού ατυχήματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Όπως έχει ανακοινώσει σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αυτή η πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται και από τη χώρα μας, στοχεύει στην έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών εντός του ΝΑΤΟ. Αυτές οι διαπραγματεύσεις που επικεντρώνονται στην αποκλιμάκωση της έντασης και όχι στην επίλυση των διμερών ζητημάτων της Ελλάδας με την Τουρκία, στην ουσία σχετίζονται με τις διευθετήσεις που είχαν γίνει προηγουμένως μεταξύ σε διμερές επίπεδο μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο πλευρών. Αναμένουμε από την Ελλάδα να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, θα θέλαμε με αυτή την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας προκειμένου να βρεθούν μόνιμες λύσεις σύμφωνες με το δίκαιο και την δικαιοσύνη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Αν σου άρεσε κάνε