Πως η Ελλάδα θα επεκτείνει τα σύνορά της

Πως η Ελλάδα θα επεκτείνει τα σύνορά της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:03 Δημιουργία 28/08/20, 12:52

Το δικαίωμά της στην επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ., αποφάσισε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα δικαιώματά της, ενώ αναμένεται η έκδοση σχετικού Προεδρικού διατάγματος και η ψήφιση του νόμου στο Κοινοβούλιο.

Το παράδειγμα της Ιταλίας, της Αλβανίας και των υπόλοιπων 162 συμβεβλημένων με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας κρατών, πλην Αμερικής και μέρους της Τουρκίας, ακολουθεί για πρώτη φορά η Ελλάδα, επεκτείνοντας κατά 6 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα, στην περιοχή Ιονίου και νήσων ως και το Ακροτήριο Ταίναρο, της Πελοποννήσου.
Η ολοκλήρωση της επέκτασης, θα γίνει με κλείσιμο κόλπων και χάραξη ευθείων γραμμών βάσης στην περιοχή, οι οποίες δημιουργούν «εσωτερικά ύδατα» στα οποία η εκάστοτε χώρα μπορεί να ασκεί κυριιαρχία, αντίστοιχη εκείνης του εδάφους της. Για τα παραπάνω, θα προηγηθεί έκδοση Προεδρικού διατάγματος και ψήφιση νόμου στο Κοινοβούλιο.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων, αποτελεί άλλη μια στρατηγική της Κυβέρνησης για τη δημιουργία καλών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες καθώς και για συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών όπως αυτή της 9ης Ιουνίου με την Ιταλία, αποσκοπώντας στην ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής.

Αν σου άρεσε κάνε