Ένα... διαφορετικό σχολείο από 7 Σεπτεμβρίου

Ένα... διαφορετικό σχολείο από 7 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:21 Δημιουργία 19/08/20, 09:16

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για μαθητές και δασκάλους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μέτρα θα αλλάζουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάντως, η ηλικία από την οποία η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στους μαθητές είναι ακόμη υπό συζήτηση, με το υπουργείο Παιδείας να παραπέμπει στις οριστικές σχετικές ανακοινώσεις εντός των ημερών, μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στην Ρίτσα Μπιζόγλη, η ίδια εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές. Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους Δήμους, και άλλα μέτρα.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

Σημείωσε πως θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων σε σχολεία ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως. Τα

έλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε