Οι οδηγίες Μητσοτάκη για τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού

Οι οδηγίες Μητσοτάκη για τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:23 Δημιουργία 30/07/20, 15:01

Περίπου 2 ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για την πορεία του κορονοϊού, έπειτα από τον αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων της νόσου που καταγράφονται στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και ο οποίος έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις για αυστηροποίηση των μέτρων που είναι σε ισχύ, αλλά τονίστηκε η επαγρύπνηση της κυβέρνησης για την πορεία των νέων κρουσμάτων.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε οδηγία στους επιστήμονες ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση για τη λήψη νέων μέτρων, όταν το κρίνουν αναγκαίο.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται η περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους ψυχαγωγίας τις επόμενες ημέρες, με την κυβέρνηση να έχει σημάνει κατά πληροφορίες συναγερμό και για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε δε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Αν σου άρεσε κάνε