Η απάντηση Μητσοτάκη στις κατηγορίες του Τσίπρα για την οικονομία

Η απάντηση Μητσοτάκη στις κατηγορίες του Τσίπρα για την οικονομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:13 Δημιουργία 29/07/20, 15:12

Απαντήσεις στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «μου κάνει εντύπωση πως στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει η υπογραφή του κ. Τσακαλώτου. Εικάζω ότι είναι γιατί ξέρει για τι έχει δεσμευτεί».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε για τις προβλέψεις σχετικά με το μέγεθος της ύφεσης ότι «είναι καλό, κ. Τσίπρα, όταν μιλάμε στην εθνική αντιπροσωπεία να είμαστε ακριβείς. Μιλήσατε για την πρωτοφανή ύφεση και επιχειρήσατε να παρουσιάσετε επιχειρηματολογία ότι δήθεν η ελληνική οικονομία είχε μπει ήδη σε ύφεση.

Η πρόβλεψη Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ύφεση στην Ελλάδα είναι 9%. Υπάρχουν χώρες με χειρότερες προβλέψεις. Η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη χώρα και θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά, όταν μιλάτε για ελληνική οικονομία, να είστε ακριβής».

Απαντώντας για το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη για την οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το πρώτο κείμενο Πισσαρίδη θα δοθεί σε διαβούλευση μπορεί και σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογί.

Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για συζήτηση και στο κοινοβούλιο. Εύλογο αυτό που λέτε ότι ο χρόνος χρηματοδότησης του προγράμματος ξεπερνά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης και είναι λογικό να συζητηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο. Απολύτως λογικό και επιβεβλημένο να συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο».

«Για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση αυτή μέσω του σχεδίου "Ηρακλής", το οποίο έχει δρομολογηθεί, έχει δώσει στις τράπεζες ένα αξιόπιστο εργαλείο». πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε