Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Εθνική στρατηγική απέναντι στην πρόκληση

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Εθνική στρατηγική απέναντι στην πρόκληση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 23/07/20, 14:40

«Απέναντι στην κλιμάκωση, η χώρα πρέπει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται συνεννόηση», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξερχόμενος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του έκανε λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Σήμερα με ενημέρωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ο τουρκικός στόλος κινείται ήδη και έχουν προαναγγελθεί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ελπίζουμε οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν», υπογράμμισε.

«Το μήνυμα μου στον κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρο: Να αποτρέψετε το Oruc Reis αν επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε τη δυνατότητα να κουβεντιάσει με τον πρωθυπουργό για τη στάση της Ευρώπης. «Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, είναι ευρωτουρκικές οι διαφορές. Στο ενδεχόμενο που θα υπάρξει κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα, ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής για να συζητηθούν κυρώσεις στην Τουρκία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε