Κατηγορηματικό «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Κατηγορηματικό «όχι» σε πρόωρες εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:32 Δημιουργία 07/07/20, 12:25

Κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέει ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που η κυβέρνησή του κλείνει σήμερα ένα χρόνο από την ημέρα εκλογής της με την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω την χώρα σε εκλογές», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Θα ήταν πολιτικά ανέντιμο να προσφύγω σε εκλογές επειδή έχω πολιτικό κεφάλαιο», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά δε με τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές», συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα το μάθετε από εμένα».

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτό που μάθαμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά», επαναλαμβάνοντας ότι «όταν κρίνω ότι υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, θα γίνουν».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το lockdown ως την πιο δύσκολη απόφαση, λέγοντας ότι «γνώριζα ότι θα οδηγούσα την χώρα σε ύφεση, αλλά έκανα τον υπολογισμό ότι πέραν του ότι θα σώσουμε ζωές και πιο εύκολη θα ήταν η ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για λάθη που ενδεχομένως έχουν γίνει αυτούς τους 12 μήνες και απάντησε ότι «ο καθένας κάνει ανά πάσα στιγμή την αυτοκριτική του και έχουμε αποδείξει ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, δεν διστάζουμε να τα αναγνωρίσουμε κι να τα διορθώσουμε. Θυμίζω την υπόθεση των διοικητών των νοσοκομείων».

Διεμήνυσε, επίσης, ότι η προσοχή του είναι στραμμένη στα ζητήματα της οικονομίας, λέγοντας ότι «όποτε κρίνουμε ότι πρέπει το πακέτο να ενισχύεται θα το κάνουμε».

«Θα υποστηρίξουμε μα ακόμα μεγαλύτερη τόλμη που θα αλλάξει τη δομή της οικονομίας, αυτή είναι η μεγάλη προτεραιότητα τους επόμενους 12 μήνες. Η κυβέρνηση θα κριθεί από την ικανότητά της να αντιμετωπίσει αυτή την οικονομική κρίση που είναι παγκόσμια».

Αν σου άρεσε κάνε