Ρελάνς Πέτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στον έλεγχο των ΜΜΕ

Ρελάνς Πέτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στον έλεγχο των ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 19/06/20, 21:07

Νέος γύρος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα ποσά που θα λάβουν τα ΜΜΕ για την καμπάνια Covid-19.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, που επέμεινε και σήμερα να ζητεί αναλυτική λίστα για τη χρηματοδότηση ανά μέσο, προειδοποιώντας τον υπουργό Οικονομικών «να μη διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει» τον κατάλογο των 1.232 μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής και «να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα μέσα, τα μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους», απάντησε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα τα ποσά που επί πρωθυπουργίας του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται», τώρα σημειώνει πως «οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κοροναϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;» επαναλαμβάνει ο υφυπουργός.

Ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει σήμερα πως η λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια για τον Covid-19 θα δοθεί στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθεί ο ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχός τους και γίνουν οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις νόμιμες διαδικασίες.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε μέσο έχουν ολοκληρωθεί;».

Αν σου άρεσε κάνε