Restart στον τουρισμό με ασφάλεια κι αξιοπιστία!

Restart στον τουρισμό με ασφάλεια κι αξιοπιστία!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:19 Δημιουργία 13/06/20, 21:39

Με φόντο το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της επανέναρξης του τουρισμού, εκπέμποντας ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και αξιοπιστίας, τη στιγμή που σύσσωμη η διεθνής κοινότητα συγχαίρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν με ενδιαφέρει να γίνει η Ελλάδα νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη. Με ενδιαφέρει να είναι ο πιο ασφαλής προορισμός της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαντορίνη.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό που τυχόν προκύψει στη χώρα μας.

«Η πρόκληση για μας είναι να περάσουμε από την πετυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας σε ένα πετυχημένο άνοιγμα σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλουμε ο κλάδος του τουρισμού να παραμείνει ζωντανός. Να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας και να επιζήσουμε ενός δύσκολου καλοκαιριού», σημείωσε.

Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπολογίσει ακόμα τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ από την πανδημία.

«Η επίπτωση θα είναι σημαντική. Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε. Δε θέλουμε να χαθεί τελείως η τουριστική περίοδος», σημείωσε, δίνοντας το στόχο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η σκληρή δουλειά θα διασφαλίσει αυτό το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι να είναι πράγματι κάτι το ιδιαίτερο για όλους τους καλεσμένους μας και τους επισκέπτες μας», συμλήρωσε.

Απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα, επεσήμανε: «Πρώτη προτεραιότητα δική μας είναι η ασφάλεια. Και αυτό το μήνυμα μεταφέρω. Ελάτε στην Ελλάδα, μαζί με τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι πλέον η χώρα είναι ανοιχτή. Από την 1η Ιουλίου θα μπορείτε να έρθετε από το εξωτερικό σχεδόν σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια. Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας ότι φέρουμε ευθύνη για την υγεία σας. Για την ασφάλειά σας. Μάθαμε το μάθημά μας από την αντιμετώπιση της πανδημίας και δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά, για να διασφαλίσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι μας θα είναι υγιείς και ασφαλείς. Γνωρίζετε ότι έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές. Εάν οπουδήποτε αντιμετωπίσουμε τοπική έκρηξη της πανδημίας, εκεί θα επέμβουμε γιατί έχουμε πλέον την υποδομή να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.»

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός απέκρουσε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown. «Ως χώρα προχωράμε μπροστά και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουμε τη μάχη. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και πάλι τη μοναδική φιλοξενία των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε.

«Ήταν σαφές ότι έπρεπε να κινηθούμε εγκαίρως και σήμερα είναι σαφές ότι οι χώρες που κινήθηκαν έγκαιρα και επέβαλαν περιορισμούς πέτυχαν καλύτερα αποτελέσματα από αυτές που δεν έλαβαν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα. Από την αρχή είπαμε ότι δεν υπάρχει τιμή στην ανθρώπινη ζωή. Εάν υπάρχει δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και θα έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάποια έξαρση που θα είναι τοπική και όχι εθνική», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εγγυώμαι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά και να ακούμε τους ειδικούς. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι μετά από πολλά χρόνια οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν το κράτος και τους θεσμούς, όχι μόνον την κυβέρνηση αλλά την πολιτεία και τους θεσμούς", πρόσθεσε, ενώ, εστιάζοντας στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών τόνισε ότι έχουν γίνει τεστ σε 4.000 επισκέπτες και μόνο δύο ήταν τα κρούσματα που βρέθηκαν. Και, μάλιστα, ασυμπτωματικά», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε