Τσίπρας προς κυβέρνηση: Ο κορονοϊός σας βόλεψε

Τσίπρας προς κυβέρνηση: Ο κορονοϊός σας βόλεψε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:23 Δημιουργία 12/06/20, 11:19

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για το «μέτωπο» της οικονομίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Πετύχατε το πρωτοφανές κατόρθωμα μέσα σε τέσσερις μήνες να βυθίσετε την οικονομία σε ύφεση κι αυτό δεν είναι κατόρθωμα του κορονοϊού, είναι 'επιτυχία' δική σας», είπε.

Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη χειρότερη απόδοση από όλες τις χώρες των 27. «Με δυο λόγια παραλάβατε μία οικονομία σε ανάπτυξη και καταφέρατε να την πάτε σε ύφεση… Ο κορονοϊός σας βόλεψε σε σχέση με τις επιδόσεις σας στην οικονομία. Τώρα θα τα ρίξετε όλα στον κορονοϊό. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί τα κάνατε θάλασσα τόσο γρήγορα στην οικονομία παρότι παρουσιάσατε τους εαυτούς σας ως τους άριστους;» σημείωσε.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν θέλησε - πως είπε - να αξιοποιήσει «την αξιοπιστία που κερδίσαμε γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Κάλεσε στη συνέχεια την κυβέρνηση «εφόσον δεν πήρε μέτρα εμπροσθοβαρώς και έγκαιρα» να σχεδιάσει ένα «σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν χτυπηθεί βαριά από την κρίση».

«Σας ζητώ σήμερα να προσπαθήσετε να απαντήσετε σε όλους αυτούς που με μεγάλη αγωνία βλέπουν σήμερα την πραγματικότητα να γίνεται όλο και πιο σκληρή και εσείς να πανηγυρίζετε» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έδωσε «πολύ λίγα πολύ αργά».

Χαρακτήρισε επίσης «ζόμπι» την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει την κυβέρνηση, η οποία – όπως είπε - μας οδήγησε στην ύφεση πολύ πριν την πανδημία.

Αν σου άρεσε κάνε