Μητσοτάκης για οριοθέτηση ΑΟΖ: Σαφείς κανόνες στη θάλασσα της Μεσογείου

Μητσοτάκης για οριοθέτηση ΑΟΖ: Σαφείς κανόνες στη θάλασσα της Μεσογείου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 10/06/20, 14:24

«Με την Ιταλία πετύχαμε τα νερά που μας ενώνουν να τα κάνουμε ήρεμα νερά», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η συμφωνία αυτή αποτελεί υπόδειγμα συνεννόησης, που αντιμετωπίζει μια εκκρεμότητα δεκαετιών και καθορίζει σαφείς κανόνες στη θάλασσα της Μεσογείου».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «η χθεσινή εξέλιξη δεν ήρθε ούτε ξαφνικά ούτε τυχαία, είναι αποτέλεσμα συστηματικής και αθόρυβης δουλειάς. Χαίρομαι που αυτή την εθνική επιτυχία την χαιρέτησε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Σε αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχουν εντάσεις. Εύχομαι αυτό το κλίμα να διατηρηθεί και, γιατί όχι, να επεκταθεί σε θέματα όπως η παιδεία» συμπλήρωσε.

«Με την Ιταλία πετύχαμε τα νερά που μας ενώνουν να τα κάνουμε ήρεμα νερά» τόνισε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε να υπάρξει «γόνιμη συνέχεια» και με άλλες γειτονικές χώρες.

Όπως επισήμανε, η ελληνο-ιταλική αυτή συμφωνία είναι αποτέλεσμα «συστηματικής και αθόρυβης δουλειάς», που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει εθνική αυτοπεποίθηση, γιατί πάντα έχει μαζί της το Διεθνές Δίκαιο. «Έχει και πολλούς και ισχυρούς συμμάχους, έχει τη γνώση, την υπερηφάνεια και τη δύναμη να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της όπου και όπως πρέπει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε