Η κυβέρνηση διαψεύδει σενάρια για ολικό lockdown λόγω κοροναϊού

Η κυβέρνηση διαψεύδει σενάρια για ολικό lockdown λόγω κοροναϊού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 09/06/20, 14:27

Στη διάψευση σεναρίων που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει επαναφορά γενικότερων περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι άλλο σενάριο πέρα από αυτό των τοπικών lockdown όπου παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας στα μέτρα πρόληψης από ομάδες πολιτών.

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό πως τα διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει στη χώρα ξεπέρασαν τις 226.000. Όπως είπε, μόνο στην Π.Ε. Ξάνθης έγιναν 3.013 τεστ τις τελευταίες ημέρες κι εντοπίστηκαν 29 κρούσματα, τα περισσότερα χωρίς συμπτώματα.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έως 15 Ιουνίου απαγορεύονται πλην Αθήνας οι αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό, ενώ ενημέρωσε πως έχουν ελεγχθεί οι επιβάτες 1.300 πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, συνολικά πάνω από 20.000 ταξιδιώτες σε 4 μήνες.

Η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παραμένουμε σε εγρήγορση. Ετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας για τους τουρίστες, είπε ο κ. Πέτσας,σημειώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί το Σάββατο στη Σαντορίνη.

Συνεχίζουμε στον δρόμο της επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας, συνέχισε ο υφυπουργός. Τόνισε, ωστόσο, πως δεν υπάρχει καμία έκπτωση στη Δημόσια Υγεία και πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, την Πέμπτη υπουργείο Υγείας και Πολιτική Προστασία θα κάνουν ανακοινώσεις για το πόσα διαγνωστικά τεστ θα γίνουν, πού και πότε, καθώς και για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών, με έμφαση στα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο κρούσμα κοροναϊού.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως δεν επανέρχεται η προφορική καθημερινή ενημέρωση των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά, παρά μόνο η γραπτή ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε