Στο Ισραήλ το πρώτο επίσημο ταξίδι Μητσοτάκη στο εξωτερικό, μετά τον κοροναϊό

Στο Ισραήλ το πρώτο επίσημο ταξίδι Μητσοτάκη στο εξωτερικό, μετά τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/06/20, 15:12

«Κλείδωσε» για τις 16 Ιουνίου το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την καραντίνα και το οποίο θα είναι στο Ισραήλ.

Επίσκεψη που πραγματοποιείται μία μέρα μετά το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό, καθώς, ως γνωστόν, στις 15 του μήνα ανοίγουν οι πτήσεις προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις 29 χώρες που σε πρώτη φάση αποφασίστηκαν με βάση, όπως ανακοινώθηκε, το επιδημιολογικό τους προφίλ και μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας, ενώ την 1η Ιουλίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Στις 29 αυτές χώρες περιλαμβάνεται και το Ισραήλ και στην ατζέντα της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει κεντρική θέση το θέμα του τουρισμού και της προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ μετέχει, όπως και η Ελλάδα, στην ομάδα των 8 χωρών (Smart Covid-19 Management Group) που έχουν πραγματοποιήσει τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο σύναψης διακρατικών συμφωνιών για τη μετακίνηση τουριστών, ενώ στις 21 Μαΐου είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε απευθύνει κάλεσμα στους επισκέπτες από το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι προσβλέπει σε αύξηση του αριθμού τους, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας στις 15 Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε