Διάβημα από το ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρέσβη για τις προκλήσεις της Άγκυρας

Διάβημα από το ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρέσβη για τις προκλήσεις της Άγκυρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:24 Δημιουργία 01/06/20, 19:24

Όπως είχε προαναγγελθεί νωρίτερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε επίσημα τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα για τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η κίνηση του ΥΠΕΞ έρχεται με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα, για «παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου και μία ακόμη ενέργεια που αποπειράται να σφετεριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» είχε κάνει λόγο, με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα», ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του Έλληνας ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση.

Αν σου άρεσε κάνε