Ταχύτερα βήματα και άμεσες αποφάσεις για επιστροφή στην ανάκαμψη

Ταχύτερα βήματα και άμεσες αποφάσεις για επιστροφή στην ανάκαμψη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:44 Δημιουργία 25/05/20, 09:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Φυγή προς τα εμπρός με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας με ταχύτερα βήματα και πιο άμεσες αποφάσεις, εφόσον και τα στοιχεία που αφορούν τα κρούσματα κοροναϊού το επιτρέπουν, είναι το δόγμα του πρωθυπουργού για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με σειρά κινήσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά οφέλη από την διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να πείσει και για την μάχη που έχει μπροστά του και η οποία αφορά την οικονομία.

Σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός παραχωρεί εφ' όλης της ύλης συνέντευξη (την πρώτη μετά την απεμπλοκή από την καραντίνα) σε τηλεοπτικό σταθμό (Star) και αύριο μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα θα παραστούν στην τελετή ένταξης στον ΟΑΣΘ 50 νέων λεωφορείων.

Θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις για τις συγκοινωνίες, ενώ αναμένεται να απευθύνει και νέο μήνυμα προς τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που τους παράσχει η κυβέρνηση, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δηλώσει ήδη ότι θα χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr , μέσα στον Ιούνιο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη της ατομικής ευθύνης και μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να μην επιστρέψει στην χώρα ο εφιάλτης του κοροναϊού αλλά και να εξαγγείλει έργα υποδομής, ικανά να τονώσουν τις τοπικές οικονομίες και τις θέσεις εργασίας.

Στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, σήμερα είναι μια κρίσιμη ημέρα, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, μετά από 2,5 μήνες καραντίνας. Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, ενώ το κρίσιμο ραντεβού για την ελληνική οικονομία είναι η 15η Ιουνίου, όποτε και ξεκινά η τουριστική σεζόν.

Χθες, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης (ψήφοι 25 έναντι 0) αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών την 1η Ιουνίου.

Την ανακοίνωση την έκανε ο Στέλιος Πέτσας , λέγοντας τα εξής: «Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ( σήμερα στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης) θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Αν σου άρεσε κάνε