«Κόκκινο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού

«Κόκκινο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:42 Δημιουργία 18/05/20, 10:29
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

«Κόκκινο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού «άναψε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεδομένο ότι η όλη φιλολογία εντάθηκε τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και να δημιουργεί συνθήκες αναστάτωσης στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Μετά τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου και τη σχετική ονοματολογία, ανώτατη κυβερνητική διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγών αυτή την ώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης». «Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού» - ανέφερε η σχετική διαρροή «είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία».

Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς τα σενάρια περί αλλαγών, εφόσον συνεχίζονταν, θα προκαλούσαν σοβαρές δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα έπληττε τη συνοχή του υπουργικού συμβουλίου και τις συζητήσεις θα τις μονοπωλούσαν οι «πληροφορίες» περί.. αμετακίνητων, μετακινούμενων και υπουργήσιμων στελεχών.

Στελέχη που ανήκουν στον τακτικούς συνομιλητές του πρωθυπουργού, ανέφεραν, μιλώντας στο Xrimaonline.gr, ότι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα κάποια στιγμή θα γίνουν, αλλά τώρα είναι και άκαιρο και άστοχο με δεδομένες τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Τα ίδια πρόσωπα προσδιόριζαν ως πιθανό χρονικό διάστημα για τις αλλαγές αυτές τον Ιούλιο με αφορμή και την συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.

Αυτή την περίοδο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι αποκλειστικά στραμμένο στην απεμπλοκή της χώρας από τα περιοριστικά μέτρα. Σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές των Γυμνασίων και των δυο τάξεων του Λυκείου Α’ και Β’, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, κίνηση που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης.

Στο τέλος αυτή της διαδρομής υπάρχει ο τουρισμός, μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση για τη χώρα. Εντός της εβδομάδας ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά στη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία. Κατόπιν όλων αυτών, αλλαγές αυτή την περίοδο στο κυβερνητικό σχήμα ασχέτως προσώπων, δεν θα βοηθούσε, αλλά αντίθετα θα προκαλούσε νέες καθυστερήσεις και θα ζημίωνε την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια ανάκαμψής της.

Αν σου άρεσε κάνε