«Καμπάνες» από Χαρδαλιά για την πλατεία της Αγίας Παρασκευής

«Καμπάνες» από Χαρδαλιά για την πλατεία της Αγίας Παρασκευής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:00 Δημιουργία 07/05/20, 18:57

Ακόμα ένα μήνυμα προς τους πολίτες να μην μαζεύονται σε ανοιχτούς χώρους έστειλε την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας έμμεσα αλλά και συγχρόνως ξεκάθαρα προς τους πολίτες που μαζεύονται τις τελευταίες μέρες στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και άλλους δημόσιους χώρους, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε στον αέρα... η στάση όλων μας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Είπε ακόμα ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη που σέβεται τους συμπολίτες του και προστατεύει, με τη στάση του, την υγεία των φίλων του και την οικογένειά του. «Δεν είναι ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά οι συγκεντρώσεις στις πλατείες» τόνισε ο υφυπουργός.

«Ο κοροναϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, θέλοντας να υπογραμμίσει την μεταδοτικότητα του ιού. Το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών οφείλεται ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα, είπε.

Το ότι δεν ζήσαμε τις εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς. Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε