Ο Τσίπρας ζήτησε εξηγήσεις για το μέγεθος της ύφεσης στην Ελλάδα

Ο Τσίπρας ζήτησε εξηγήσεις για το μέγεθος της ύφεσης στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 30/04/20, 16:18

Νέα αναφορά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και μάλιστα από το βήμα της Βουλής έκανε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την πορεία της οικονομίας εν μέσω κοροναϊού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο να δοθούν αναλυτικά στοιχεία από την κυβέρνηση για τις εκτιμήσεις σχετικά με το εύρος της ύφεσης στην Ελλάδα.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα, που αφορά το εισόδημα και τη δουλειά των Ελλήνων πολιτών, που έβαλαν πλάτη. Δεν ακούσαμε τίποτα συγκεκριμένο που να μας κάνει αισιόδοξους.

Έχουμε έναν διοικητή της ΤτΕ που προβλέπει ύφεση 4%, ενώ η ΕΚΤ προβλέπει >10%. Η ύφεση που θα μας χτυπήσει θα είναι τεράστια γιατί δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα που θα κρατήσει την οικονομία ζωντανή» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την παράταση στο καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δώσατε 3μηνη παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σε 3 μήνες θα έχει λυθεί κάτι; Υποχωρείτε σε μια πίεση να αρθεί η προστασία εν μέσω πανδημίας».

Σε σχόλιο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως «προφανώς την 1η Αυγούστου το πρόβλημα θα είναι εδώ. Εκτός αν ετοιμάζετε σχέδιο για να αποδράσετε στο μεταξύ».

Για το ζήτημα το υποχρεώσεων που έχουν οι πολίτες στις τράπεζες, σχολίασε ότι «εξαγγείλατε στις 17 Μαρτίου πάγωμα της εξυπηρέτησης των χρεών προς τις τράπεζες αλλά ουδέποτε το υλοποιήσατε και οι εισπρακτικές εταιρείες εξακολουθούν να οχλούν».

Για τα εργασιακά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε προς την κυβέρνηση πως «μας λέτε δεν γίνονται απολύσεις. Μήπως σας αποκρύπτουν την πραγματικότητα; 42.000 απολύσεις τον Μάρτιο Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιδοτείτε την αναστολή αλλά όταν έρθουν να επανεκκινήσουν, οι απολύσεις θα είναι ανεξέλεγκτες».

Αν σου άρεσε κάνε