Κ. Μητσοτάκης: Νέο πακέτο μέτρων για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους

Κ. Μητσοτάκης: Νέο πακέτο μέτρων για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:21 Δημιουργία 30/04/20, 11:44

Την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τη Βουλή για το κυβερνητικό σχέδιο επιστροφής στη νέα καθημερινότητα από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως μέχρι να αρθούν και οι τελευταίες αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Το ίδιο, όπως ανέφερε, θα ισχύει και για τα επιδόματα στους άνεργους και τους μακροχρόνια άνεργους. Εξήγγειλε ακόμη πως όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με μειωμένο ωράριο, θα δουν το εισόδημά τους να στηρίζεται από την πολιτεία.

«Για πρώτη φορά θα υπάρξει μια ευρεία κλίμακα ενίσχυσης και των εργαζομένων στην χώρα πέρα από τη στήριξη των ανέργων», είπε, παραπέμποντας για τις λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 17.00 από τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ξεκάθαρα πως οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι τραγικές και πολυεπίπεδες.
«Ζούμε μία πρωτόγνωρη η κρίση, καμία γενιά δεν έχει ζήσει όμοιά της για σχεδόν ένα αιώνα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημείωσε παράλληλα πως η επιτυχία στην αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι το διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει.
«Στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών η κυβέρνηση έκανε μία ξεκάθαρη επιλογή προστατεύοντας την υγεία και τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας τον οικονομικό της σχεδιασμό», δήλωσε ο ίδιος.
«Ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε στον πρώτο υγειονομικό στόχο που είχαμε θέσει, ενώ άλλες χώρες δεν είχαν την ίδια επιτυχία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

youtube]https://youtu.be/wnuxKZeYzg4[/youtube]

Αν σου άρεσε κάνε