Παράταση του lockdown έως τις 4 Μαίου

Παράταση του lockdown έως τις 4 Μαίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:41 Δημιουργία 23/04/20, 12:58

Έως τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επαναλαμβάνοντας πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως είπε ο κ.Πέτσας, το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται σε φάσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο και σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στον πληθυσμό. «Θα προχωρούμε εβδομάδα – εβδομάδα» ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε πως επιστρέφοντας στην κανονικότητα,θα πρέπει να διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από εδώ και πέρα, όπως το να αποφεύγουμε τις χεραψίες, το να τηρούμε τις αποστάσεις και το να συνεχίσουμε να πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά.

Η κυβερνητική «πρόθεση πάντα με γνώμονα την γνώμη των ειδικών είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής sms ή του σχετικού εγγράφου που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις», επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία,.είπε ότι περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών για την ιεράρχηση και τη σειρά κάθε επόμενης φάσης.

«Όλα αυτά θα σταθμίζονται και θα αξιολογούνται καθημερινά γιατί η μάχη γίνεται με τον κορωνοϊό γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι θα χρειαστεί να προστατευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα είναι στις τελευταίες φάσεις του σχεδίου.

Αν σου άρεσε κάνε