Προτεραιότητα τώρα οι Πανελλαδικές, τόνισε η Κεραμέως

Προτεραιότητα τώρα οι Πανελλαδικές, τόνισε η Κεραμέως

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:37 Δημιουργία 22/04/20, 20:34

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε το επόμενο σχολικό έτος στην Ελλάδα να ξεκινήσει νωρίτερα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο άφησε η Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη της υπουργού Παιδείας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, η ίδια ανέφερε πως «βασική επιδίωξη μας είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου».

Για το χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία, η κ. Κεραμέως είπε πως δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών»προσθέτοντας πως το υπουργείο Παιδείας «είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια.

Στη συνέχεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίζει νωρίτερα το σχολικό έτος τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση ύλης που δεν διδάχθηκε το διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία λόγω του κοροαοϊού.

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα και αφού ανέλυσε μια σειρά από αλλαγές που φέρνει, σε ότι αφορά την επαναφορά της βάσης του 10 για την προαγωγή από την μια τάξη άλλη, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θα επεκταθεί και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, συμπληρώνοντας «εξετάζουμε ένα συνολικό πλαίσιο που θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και μια από τις εισηγήσεις είναι κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει τις βάσεις εισαγωγής σε κάθε Τμήμα, προκειμένου και να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία των Πανεπιστημίων και καλύτερος καθορισμός του επιπέδου των σπουδών».

Αν σου άρεσε κάνε