Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τον περιορισμό μετακινήσεων το Πάσχα

Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τον περιορισμό μετακινήσεων το Πάσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:42 Δημιουργία 16/04/20, 18:37

Σε διπλασιασμό του προστίμου για τον περιορισμό μετακινήσεων των πολιτών εν όψει του Πάσχα προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως από το Μεγάλο Σάββατο και ως τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεσης πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Παράλληλα θα ελέγχεται σαρωτικά η έξοδο προκειμένου να βοηθηθεί άνθρωπος σε ανάγκη (σ.σ. η επιλογή 4 «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με δυο άτομα ανά Ι.Χ. ενώ αν διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, 150 ευρώ στον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων.

Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως θα είναι πιο αυστηρός ο έλεγχος σε όσους δηλώνουν ότι μετακινούνται για βοήθεια στο σπίτι.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται.

Αν σου άρεσε κάνε