Μήνυμα Μητσοτάκη για επαγρύπνηση από τη Βουλή

Μήνυμα Μητσοτάκη για επαγρύπνηση από τη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:32 Δημιουργία 02/04/20, 09:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την απόφασή του να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, αναμένεται να τονίσει κατά την παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να μίλησε από το βήμα του Κοινοβουλίου, προκειμένου να παρουσιάσει την κατάσταση που σήμερα επικρατεί στη χώρα, να ευχαριστήσει την πλειοψηφία των πολιτών για την πειθαρχία στα μέτρα, αλλά και για να ξεκαθαρίσει ότι τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη περάσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν τελικά επιλέξει να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό από τη Βουλή, θα υπογραμμίσει ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες, θα καλέσει τους Έλληνες να ξεχάσουν το παραδοσιακό Πάσχα και να μείνουν σπίτι τους, ενώ θα σημειώσει ότι η πολιτεία θα κάνει ο,τι χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ.

Στην φαρέτρα της κυβέρνησης παραμένουν το κλείσιμο των διοδίων, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων και ο αποκλεισμός πλατειών και πεζοδρόμων, όπως έγινε στη νέα παραλία στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και τόνισε ότι η τάση στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντική σε σχέση με άλλα κράτη. Απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο ότι λήφθηκαν αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης σε πρώιμο στάδιο. «Οι πολίτες» - πρόσθεσε - «σεβάστηκαν τις κατευθύνσεις και έμειναν στο σπίτι με μικρές εξαιρέσεις. Με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είναι δυνατό να μειωθεί η καμπύλη. Το αποτέλεσμα, είναι ότι το σύστημα υγείας τα πάει καλά και έχουμε μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» .

Σε ερώτηση για το πως διοικεί τη χώρα, ο ίδιος απάντησε ότι βρίσκεται στο γραφείο του με μια μικρή ομάδα στενών του συνεργατών. «Διοικούμε μέσω των τηλεδιασκέψεων, μέσω της τεχνολογίας» και πολύ γρήγορα το ελληνικό κράτος μετακινήθηκε στο ψηφιακό του μέλλον». «Η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία για το κράτος να αγκαλιάσει την ψηφιακή εποχή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπάρχει παγκόσμιος ανταγωνισμός για αναπνευστήρες και ιατρικό εξοπλισμό και παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει αποπειραθεί να θέσει κοινό πλαίσιο για αυτές τις προμήθειες, θα πάρει χρόνο και έτσι η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κράτος-μέλος, κάνει το καλύτερο για τους δικούς του πολίτες.

Ακόμη, αφού επεσήμανε ότι η ελληνική κοινωνία επέδειξε αίσθηση αλληλεγγύης, και αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. τόνισε ότι η Ελλάδα έδωσε το λόγο στους ειδικούς και έπειτα από μία 10ετία λαϊκισμού, τώρα οι πραγματικοί ειδήμονες μας οδηγούν σε σωστές αποφάσεις.

Σε ερώτηση τι θα έλεγε σε ηγέτες όπως στον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος ακολουθεί μία δική του γραμμή στο ζήτημα της πανδημίας κάνοντας χειραψίες με τους πολίτες, χωρίς να λαμβάνει μέτρα , ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα έλεγε πως κάνει μεγάλο λάθος διότι ο ιός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά και υπάρχει μόνος ένας τρόπος να τον σταματήσουμε: η κοινωνική απόσταση.

Αν σου άρεσε κάνε