Μητσοτάκης: «Κανένας εφησυχασμός για τον κοροναϊό» - Τα μέτρα της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: «Κανένας εφησυχασμός για τον κοροναϊό» - Τα μέτρα της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:54 Δημιουργία 11/03/20, 19:31

Την προσοχή των Ελλήνων πολιτών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού Covid-19 υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις γύρω από τη νόσο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είναι ανεπίτρεπτος οποιοσδήποτε εφησυχασμός

Ήδη κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Με διαδικασίες εξπρές προσλαμβάνονται γιατροί στο χώρο της υγείας» συμπλήρωσε.

Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Για την οικονομία, ανέφερε πως «θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Από σήμερα ανακοινώσαμε ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται».

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το εάν πρέπει να συνεχίζεται η Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «τις τελευταίες μέρες πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να στραφώ στην πίστη. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους επιστήμονες. Τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα».

Παράλληλα, ανέφερε πως «η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

Αν σου άρεσε κάνε