Ξεκάθαρη απάντηση στους εκβιασμούς Ερντογάν θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τη Μέρκελ

Ξεκάθαρη απάντηση στους εκβιασμούς Ερντογάν θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τη Μέρκελ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:49 Δημιουργία 09/03/20, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
Με το μεταναστευτικό να βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο και σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Πέραν της ενημέρωσης για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους στήριξη της Γερμανίας στο μείζον αυτό ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση της Ευρώπης στους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν και σε κάθε περίπτωση να διατυπωθεί μια ενιαία θέση από το σύνολο των χωρών - μελών της ΕΕ.
Θα επισημάνει δε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει την διάθεσή της να βοηθήσει και να στηρίξει τους πρόσφυγες, αλλά τα όρια της χώρας και των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί. Θα τονίσει, επίσης, ότι η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα της, προκειμένου να εκβιάσει την Ευρώπη και να έχει τη στήριξή της και στο μέτωπο που έχει ανοίξει στην Συρία.
Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μαζί με την Άγγελα Μέρκελ ε διαδοχικές ομιλίες στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ “Vision & Investment Opportunities”.
Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει από το Βερολίνο στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπαστιάν Κουρτς, ο οποίος έχει στηρίξει την επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Βερολίνο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλός του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα ΕΕ και ΗΠΑ Θανάσης Μπακόλας.
Πέρα από τον Πρωθυπουργό και τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, στο Οικονομικό Φόρουμ θα μιλήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Αν σου άρεσε κάνε