Ειρωνείες Τσακαλώτου προς ΝΔ για την ανάπτυξη της οικονομίας

Ειρωνείες Τσακαλώτου προς ΝΔ για την ανάπτυξη της οικονομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/03/20, 14:44

Με ξεκάθαρες αιχμές προς την κυβέρνηση της ΝΔ για την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας το 2019 σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από την ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «από ό,τι μαθαίνω, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 4ο τρίμηνο του 2019. Μάλλον μου είπαν ψέματα, γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2,8%»

Ακόμα, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη».

Και πρόσθεσε: «Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος, θα έλεγα ότι:

"Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει", όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1,7%. Ή ότι "η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη", όπως έγραφε όταν είχαμε 2,8%.

Ή ότι "Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη", όπως έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή, με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη.

Επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα, που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε