Μητσοτάκης: Τέλος στα σενάρια εκλογών και επίσπευσης του ανασχηματισμού

Μητσοτάκης: Τέλος στα σενάρια εκλογών και επίσπευσης του ανασχηματισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:38 Δημιουργία 24/02/20, 09:29
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αλλά και επίσπευσης του ανασχηματισμού βάζει ο πρωθυπουργός, εκπέμποντας μήνυμα πολιτικής σταθερότητας αλλά και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας ότι τα σχετικά σενάρια θα προκαλέσουν καθυστερήσεις, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, θέλησε χθες από το βήμα της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ να ξεκαθαρίσει ότι για τον ίδιο σημασία έχει μόνον η παραγωγή κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα περί πρόωρων εκλογών ίσως και μέσα στο έτος, έτσι ώστε να επιμηκυνθεί ο βίος της ΝΔ στην εξουσία.

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε τη χώρα ξανά. Και αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε».

«Ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττώνται καθημερινά μέσα από τις πράξεις της κυβέρνησης και Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του προσωπικά, με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής. «Ο κ.. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μία φιέστα που θύμιζε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν για να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο και οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός έκανε ένα μικρό απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων της κυβέρνησής του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική ειδικά στο πεδίο του μεταναστευτικού.

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την έκταση του προβλήματος, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην δημιουργία των κλειστών κέντρων. «Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα και όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει, αν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Θέλω να γνωρίζετε ότι προηγήθηκε διάλογος πολλών εβδομάδων για το θέμα. Κι αν κάποιοι μας κατηγορούν για καθυστέρηση, ήταν γιατί θέλαμε να κουβεντιάσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Και ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με τους υπουργούς και του υφυπουργούς, ζητώντας επιτάχυνση των ρυθμών στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η καλύτερη στελέχωση της, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων είναι οι τομείς στους οποίους θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση.

Όπως έχει εξηγήσει στα μέλη της κυβέρνησης που έχουν την ευθύνη, οι επενδύσεις σε συνδυασμό με την προώθηση μεγάλων έργων υποδομής, θα τονώσουν την απασχόληση, ενώ μια πιο λειτουργική δημόσια διοίκηση θα βοηθήσει και την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Αν σου άρεσε κάνε