Στο «μικροσκόπιο» Μητσοτάκη υπουργοί και γαλάζιοι βουλευτές με ορίζοντα τον Ιούνιο

Στο «μικροσκόπιο» Μητσοτάκη υπουργοί και γαλάζιοι βουλευτές με ορίζοντα τον Ιούνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:20 Δημιουργία 07/02/20, 09:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπουργών, ενώ γεμίζει σιγά - σιγά και το... μπλοκάκι του πρωθυπουργού, με σχόλια, παρατηρήσεις αλλά και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με ορίζοντα τον προσεχή Ιούνιο, όποτε και θα γίνει ο πρώτος ουσιαστικός απολογισμός του κυβερνητικού έργου.

Την ίδια περίοδο τοποθετούν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αν και όπως επισημαίνουν τα ίδια πρόσωπα, ο κ. Μητσοτάκης έχει βγάλει ήδη τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα πρόσωπα και τις πολιτικές που ακολουθούνται. Σε κάποιους ήδη δίνει μα δεύτερη και τελευταία ευκαιρία, ενώ υπάρχουν και υπουργοί που βρίσκονται πρώτοι στην λίστα προς... αποστρατεία.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο ο πρωθυπουργός περνά από το «μικροσκόπιο» του και βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να διαπιστώσει, εάν πράγματι έχει «πάγκο» ή όχι. Το μόνο βέβαιο είναι πάντως ότι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα έχει περισσότερες γυναίκες και λιγότερους υφυπουργούς. Για το πρώτο έχει δεσμευθεί δημόσια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για το δεύτερο η πραγματικότητα διέψευσε τις προσδοκίες καθώς δεν είναι λίγες οι δυσλειτουργίες που έχουν παρατηρηθεί εξαιτίας διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ υπουργού και υφυπουργού.

Το επόμενο διάστημα και σίγουρα μέχρι τον Μάρτιο, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει την αξιολόγηση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και εκτός απροόπτου, το Πάσχα θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τις αλλαγές σε επίπεδο προσώπων και ίσως και σε ορισμένες δομές που συναποτελούν την κυβερνητική μηχανή.

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την οποία συναντήθηκε. Απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τόνισε ότι «συνολικά εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία, κάτι που είχαμε δεσμευθεί και ο σχεδιασμός μας υλοποιείται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα».

Επεσήμανε δε ότι ο νόμος για την πολιτική προστασία είναι σημαντική τομή, καθώς ξεπερνιούνται παθογένειες πολλών ετών. Επίσης, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος κάθε επιτυχία και να βαδίσει στα πετυχημένα βήματα του 2019, καθώς δεν θρηνήσαμε ζωές από πυρκαγιές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης εργαστήκαμε με συνέπεια και σχέδιο για να γίνουν ασφαλείς οι πόλεις, η ύπαιθρος και να γίνουν οι συνθήκες διαβίωσης ανθρώπινες».

Υπογράμμισε δε ότι έχουν τοποθετηθεί 2.700 νέοι αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα.

Αν σου άρεσε κάνε