Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για τη Λιβύη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 17/01/20, 12:32

Την ώρα που ο Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στην πρωτεύουσα λίγο πριν τη Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγγελα Μέρκελ για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη.

Οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Λιβύης είναι ραγδαίες από χθες τη νύχτα.

Η παρουσία του Χαφτάρ στην πρωτεύουσα, ο οποίος έφτασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης υπό άκρα μυστικότητα, γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο ισχυρός άνδρας της Λιβύης, που είχε δει τον Νίκο Δένδια στη Βεγγάζη προ ολίγων εβδομάδων, είχε ζητήσει από τους Γερμανούς τη συμμετοχή της Αθήνας στη Σύνοδο του Βερολίνου, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποιο αποτέλεσμα.

Η συνάντηση του Χαφτάρ με τους κκ. Μητσοτάκη και Δένδια αποτελεί σαφώς ένα μήνυμα και προς την Τουρκία, που υποστήριζε την αμφιβόλου νομιμότητας κυβέρνησης της Τρίπολη, με την οποία μάλιστα υπέγραψε και το γνωστό μνημόνιο.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός σε χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha δεν έκρυψε την δυσφορία του για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θα βάλει βέτο στην ΕΕ σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη Λιβύη, εφόσον δεν απορριφθεί - ακυρωθεί από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, ως παράνομη η συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Αν σου άρεσε κάνε