Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίζει την Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίζει την Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:14 Δημιουργία 15/01/20, 19:30

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Προεδρεία της Δημοκρατίας μεταφέρουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο μετά από το σχετικό διάγγελμα που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το πιθανότερο είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αντιπροτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο απέναντι στην κ. Σακελλαροπούλου για ΠτΔ.

Σε σχετικό non paper της Κουμουνδούρου, αναφέρεται πως μετά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη στάση του, στο ζήτημα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την Κουμουνδούρου αφήνουν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνδέουν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό".

Αν σου άρεσε κάνε