Χρυσοχοϊδης: Σε δύο μήνες τα Εξάρχεια θα παραδοθούν στους κατοίκους τους

Χρυσοχοϊδης: Σε δύο μήνες τα Εξάρχεια θα παραδοθούν στους κατοίκους τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:40 Δημιουργία 15/01/20, 10:34

Στην απόφαση της κυβέρνησης να λύσει οριστικά το ζήτημα των Εξαρχείων, βάζοντας τέλος στο έγκλημα και στα ναρκωτικά, αλλά και στα όσα αποκαλύφθηκαν με την επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», τονίζοντας ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς».

«Υπάρχει σιωπή για να μη στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους», ανέφερε. «Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ... Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί θα φέρουν όλοι διακριτικά, «ώστε να ξέρει ο πολίτης με ποιον μιλά».

«Είμαστε στα μισά του δρόμου», σημείωσε στο μεταξύ ο υπουργός για τα Εξάρχεια, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχουν κλειστές γειτονιές που να κυριαρχεί το έγκλημα και τα ναρκωτικά. Στα Εξάρχεια υπάρχουν ακόμα πολλά ναρκωτικά. Στο επόμενο δίμηνο όμως δεν θα υπάρχουν. Τα Εξάρχεια θα παραδοθούν στους κατοίκους τους», είπε.

Σχετικά με την ΑΣΟΕΕ, τόνισε ότι «καθημερινά εμπεδώνεται η ειρήνη» καθώς πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια και ο φόβος σε φοιτητές και καθηγητές.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς, εάν πιστεύει ότι η χώρα έχει ξεμπερδέψει με τη λεγόμενη «βαριά τρομοκρατία», απάντησε ανοικτά: «Όχι, καθόλου». Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί πλέον έχει προστεθεί ο κίνδυνος και τις ισλαμικής τρομοκρατίας, καθώς η Ελλάδα είναι ανοικτό κράτος.

«Αισθάνομαι την ανάγκη ότι χρωστάω. Θέλω να δώσω πολλά πράγματα στη χώρα και στους πολίτες και θα το κάνω με ακόμη περισσότερη διάθεση», δήλωσε επίσης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρώος, φιλελεύθερος πολιτικός ο οποίος εκφράζει τον χώρο του Κέντρου. Χιλιάδες συμπολίτες μου από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΔ και συντάσσονται με τις πολιτικές Μητσοτάκη. ‘Εχουμε τις ίδιες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας και ο ίδιος έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για το θέμα αυτό. Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ενδιάμεσος χώρος, υπό την προϋπόθεση να βλέπει ο κόσμος ότι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν εθνικούς στόχους. Ερωτηθείς εάν το κάνει αυτό το Κίνημα Αλλαγής, απάντησε: «Σε έναν βαθμό φαίνεται ότι το κάνει, σε έναν άλλο βαθμό προφανώς όχι».

Αν σου άρεσε κάνε