Οι προβολείς στον Λευκό Οίκο

Οι προβολείς στον Λευκό Οίκο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:22 Δημιουργία 07/01/20, 08:14

Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά θέματα αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα περάσει στις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε από τη Φλόριντα ότι στη συνάντησή του με τον Τραμπ θα τεθούν οι «ακατάλυτες ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι προοπτικές που έχουν σε όλα τα επίπεδα», σημειώνοντας πως θα ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο για τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο «εκεί, όπου δυστυχώς η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προκαλώντας όλες τις γειτονικές χώρες και απειλώντας τη διεθνή σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός θα τονίσει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η χώρα μας είναι βασικός παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα οικονομικά, έχει αφήσει πίσω της την κρίση και προβάλλει ως ελκυστική επιλογή για επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το μνημόνιο της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, θα επαναλάβει ότι είναι άκυρο, απαράδεκτο και δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα. Επίσης αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων όπως ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Αν σου άρεσε κάνε