Τουρκία για EastMed: Θα καταστρέψουμε τα παιχνίδια που υπάρχουν εναντίον μας

Τουρκία για EastMed: Θα καταστρέψουμε τα παιχνίδια που υπάρχουν εναντίον μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:01 Δημιουργία 02/01/20, 09:57

Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, μόλις λίγες ώρες προτού πέσουν οι υπογραφές για τον αγωγό EastMed.

«Δεν έχει σημασία ποιος συμμετέχει, κανένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν πρόκειται να πετύχει», υπογραμμίζει ο Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, που ορίζεται στη συμφωνία με τη Λιβύη, είναι ιδιαίτερα ενεργός.

«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε», τονίζει ο ίδιος.

«Όποιος και να συμμετέχει, κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας. Η Τουρκία είναι μία χώρα που παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και εκτός αυτής αλλά και με τους γείτονες της. Επομένως, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά, και εξακολουθούμε να το πράττουμε. Είπαμε ότι δεν θα τα επιτρέψουμε αυτά. Αλλά ενώ το λέμε αυτό, προσθέτουμε και αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Το ζήσαμε αυτό στο παρελθόν. Εάν υπάρχει ρίσκο, θα το αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», αναφέρει.

Αν σου άρεσε κάνε