Κ. Μητσοτάκης: Μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ η προσφυγή στη Χάγη

Κ. Μητσοτάκης: Μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ η προσφυγή στη Χάγη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:31 Δημιουργία 30/12/19, 15:33

Τυχόν προσφυγή στη Χάγη θα αφορά «μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με κυβερνητικούς συντάκτες το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του γεύματος που τους παρέθεσε με την αφορμή των γιορτών.

Μιλώντας για τη χθεσινή συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως ηΤουρκία είναι απομονωμένη. «Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι τυχόν προσφυγή στη Χάγη θα αφορά «μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

Σε ότι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις, ο ίδιος ανέφερε ότι «εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες «θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της Λιβύης, όπου τονίστηκε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η ΕΕ. «"Κόκκινη γραμμή" για εμάς είναι το όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δε θεωρώ πως είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158» (σ.σ. κυβερνητική πλειοψηφία).

Αναφορικά με το όνομα που θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα», αρκέστηκε να σημειώσει.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανοιχτός για συζητήσεις, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έδωσε 50% πιθανότητες να επιλέξει γυναίκα για το προεδρικό αξίωμα, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα οριστικοποιήσει τις επιλογές του μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τις εκλογές, τέλος, τις προσδιόρισε για το 2023.

Αν σου άρεσε κάνε