Δένδιας για Τουρκία: Έχει μπει σε ένα αγώνα που δεν μπορεί να κερδίσει

Δένδιας για Τουρκία: Έχει μπει σε ένα αγώνα που δεν μπορεί να κερδίσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 19/12/19, 17:27

Εκ νέου καθησυχαστικός για την προκλητικότητα της Τουρκίας προς την Ελλάδα και τις κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών από την Ιορδανία, όπου ολοκλήρωσε μια μίνι περιοδεία στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε ότι «νομίζω ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Νομίζω ότι η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει.

Παρά ταύτα, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα συνεχιστεί η συνεργασία της Ελλάδας με την Ιταλία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «με την Ιταλία προφανώς θα υπάρξει συνέχεια, αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα».

Αν σου άρεσε κάνε