Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:48 Δημιουργία 17/12/19, 11:40

Νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, προχωρώντας σε παρέμβαση για τη σημερινή στάση εργασίας, η οποία οδήγησε σε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρωί της Τρίτης, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια, γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις, τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Αν σου άρεσε κάνε