Τηλεπικοινωνίες: Για αλλαγές στις χρεώσεις των data δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Τηλεπικοινωνίες: Για αλλαγές στις χρεώσεις των data δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι του κλάδου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:37 Δημιουργία 06/12/19, 12:33

Όλα τα ζητήματα που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής του κλάδου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεσμεύτηκαν ότι εντός των επόμενων ημερών θα εφαρμόσουν νέα τιμολογιακή πολιτική στις χρεώσεις των δεδομένων.

Πιο αναλυτικά, συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, όπως και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση έγινε σε παραγωγικό κλίμα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Αν σου άρεσε κάνε