Persona non grata ο Λίβυος πρέσβης - Απελάθηκε

Persona non grata ο Λίβυος πρέσβης - Απελάθηκε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:49 Δημιουργία 06/12/19, 11:46

Απελάθηκε και επισήμως ο Λίβυος πρέσβης, στον οποίο είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Την Παρασκευή εξέπνευσε το τελεσίγραφο που δόθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια προς τη λιβυκή πλευρά, προκειμένου να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης.

Ο Λίβυος πρέσβης προσήλθε στο υπουργείο το πρωί, όπου του έγινε γνωστό ότι είναι persona non grata και του δόθηκε προθεσμία δυο ημερών να εγκαταλείψει την χώρα.

«Σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επεσήμανε πως ελήφθη, αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρείχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η απέλαση δεν συνιστά διακοπή διπλωματικών σχέσεων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε