Τζανακόπουλος: Η μονιμότητα στη ΔΕΗ έχει καταργηθεί από το 2012

Τζανακόπουλος: Η μονιμότητα στη ΔΕΗ έχει καταργηθεί από το 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:27 Δημιουργία 28/11/19, 14:19

Προσωπική επίθεση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, έκανε την Πέμπτη από τη Βουλή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για τη ΔΕΗ.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Χατζηδάκης επιμένει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία του - αν έχει απομείνει κάτι μετά το χθεσινό φιάσκο του στη Βουλή».

Ειδικότερα, τονίζει ότι «ο κανονισμός εργασίας που παρουσιάζει δεν συμφωνήθηκε, ούτε ίσχυσε ποτέ». Επίσης, ότι «η μονιμότητα έχει καταργηθεί με νόμο ήδη από το 2012». Ακόμη αναφέρει πως ο κ. Χατζηδάκης «ισχυρίστηκε χθες, αν και σήμερα τα αλλάζει, ότι με τον κανονισμό εργασίας - που ουδέποτε ίσχυσε - διαχωρίζονταν ως προς τις αμοιβές τους οι εργαζόμενοι σε παλιούς και νέους». Σημειώνει ότι «κανένα θέμα δεν τέθηκε εξάλλου στην ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη μονιμότητα, αλλά για την άνιση αμοιβή για ίση εργασία που θέσπισε με το νόμο του, τροποποιώντας μονομερώς και αντισυνταγματικά τη σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι επομένως δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: «είτε ο υπουργός αντιμετωπίζει προβλήματα κατανόησης οπότε συγχωρείται, είτε λέει επίτηδες ψέματα πράγμα που μας κάνει απλώς να τον λυπόμαστε».

Αν σου άρεσε κάνε