Προς «όχι» στην ψήφο των αποδήμων ο ΣΥΡΙΖΑ

Προς «όχι» στην ψήφο των αποδήμων ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:20 Δημιουργία 11/11/19, 16:15

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, που αναμένεται να τεθεί στην Ολομέλεια εντός του Νοεμβρίου, εάν δεν υπάρξει θωράκιση μέσω του Συντάγματος, τόνισαν τη Δευτέρα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε μακριά”» σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας πως για να πει «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει στη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στο άρθρο 54.

«Απέχουμε από τις αναγκαίες κατευθύνσεις που έχουμε θέσει» επεσήμανε ο Γ. Κατρούγκαλος. Για να προσθέσει ο Γιάννης Ραγκούσης πως η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα εμφανίζεται σαν «να μην γνωρίζει η δεξιά δηλαδή ο Γ. Γεραπετρίτης τι ποιεί η αριστερά δηλαδή ο Τ. Θεοδωρικάκος».

Για μία στρατηγική της κυβέρνησης «να ελέγξει κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής, αγνοώντας τους δημοκρατικούς κανόνες» μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στη «γαλάζια» πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μιλώντας για μια «πρόταση που διαταράσσει τη συνταγματική ισορροπία». Συνέχισε λέγοντας “με την πρόταση της αυτή η κυβέρνηση θέτει σε διακινδύνευση τους όρους εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων”.

Συνέχισε τα πυρά και με αφορμή την απόρριψη από την πλειοψηφία της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τη στάση της «επιδιώκει να οδηγήσεις σε παραγραφή υποθέσεις δωροδοκίας υπουργών». Λέγοντας πως για τη Νέα Δημοκρατία «το Σύνταγμα είναι ένα εργαλείο για να οδηγηθούν υποθέσεις στο αρχείο, στα συρτάρια» και να προσθέσει πως «πορεύεται με μοναδικό κριτήριο τη δική της κυριαρχία σε όλα τα πολιτικά πεδία».

Για «υποκρισία της κυβέρνησης» στο ζήτημα των δικαιωμάτων μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως δεν φαίνεται να γίνονται δεκτές σημαντικές προτάσεις προκειμένου να καθορίζεται ο κατώτερος μισθός μετά από συλλογική διαπραγμάτευση και να μην υπάρχουν ηλικιακοί διαχωρισμοί.

Αν σου άρεσε κάνε