ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν τα σημερινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν τα σημερινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 11/11/19, 15:04

Στην καταδίκη των σημερινών επεισοδίων στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και στη βία των δυνάμεων των ΜΑΤ προς τους φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο προχώρησαν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΝΕ.

Η πρώτη, ανέβασε στα social media ένα βίντεο από την εισβολή που πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ στο Οικονομικό. Λίγη ώρα αργότερα ανέβασε και μία αφίσα στην οποία αναφέρουν ότι «Η κανονικότητα αντεπιτείθεται. Η Δημοκρατία απειλείται», όπως υποστηρίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ..

Από την πλευρά της, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας«καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για lock-out του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που αναπτύσσονται μαζικές, αγωνιστικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων στις σχολές. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλει «σιγή ιχθύος» μέσα στα ιδρύματα, να καταστέλλεται κάθε κινητοποίηση, που εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή», υποστηρίζει η νεολαία του ΚΚΕ.

Αν σου άρεσε κάνε