Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το ψήσιμο χοιρινού δίπλα σε δομές μεταναστών

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το ψήσιμο χοιρινού δίπλα σε δομές μεταναστών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:11 Δημιουργία 05/11/19, 15:57

Παρέμβαση για το τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έκανε την Τρίτη ο Χρήστος Γιαννούλης στη Βουλή, κατά την παρέμβαση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τους ποινικούς κώδικες.

Ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά που προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων δίπλα από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και πρότεινε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να εισαχθούν ποινές για τους όσο προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις.

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη. «Θα ήθελα, να υπενθυμίσω στο συνάδελφό ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας, να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του κ. Γιαννούλη. «Είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση, που κάνατε, κ. Γιαννούλη, διότι περιορίζει - σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα - δικαιώματα, που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιοριστούν, δηλαδή, τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

-"Ξέρετε ποιοι το οργανώνουν;", απευθύνθηκε στον κ. Κυρανάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-«Όχι, δεν γνωρίζω, ποιοι το οργανώνουν. Εσείς, αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες για την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιορίζεται και με βάση ποια λογική, επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική;», είπε ο κ. Κυρανάκης.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, αποδοκίμασε τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Γιαννούλη για αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα σχετικά με συμπεριφορές πολιτών απέναντι στους μετανάστες.

«Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις, σαν του κ. Γιαννούλη, ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων, που αδικούν τις τεράστιες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης και θιγούν το θρησκευτικό συναίσθημα των προσφύγων και μεταναστών», σχολίασε δηκτικά ο κ. Χρηστίδης.

Αν σου άρεσε κάνε