Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ από τη Βουλή για το άσυλο

Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ από τη Βουλή για το άσυλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:41 Δημιουργία 31/10/19, 18:34

Για διπροσωπία της ΝΔ προ και μετά εκλογών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης, στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την αυστηροίηση της χορήγησης ασύλου σε μετανάστες που ψηφίζεται σήμερα.

Μιλώντας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε πως «έχω την αίσθηση ότι σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα όπως το προσφυγικό βρίσκεστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα στη ρητορική που αναπτύσσατε κι εσείς προεκλογικά κι από την άλλη στη σοβαρότητα του προβλήματος το οποίο πρέπει να διαχειριστείτε.

Συνέχισε λέγοντας προς τον πρωθυπουργό ότι έλεγε «ψέματα» και ότι μιλούσε για «ιδεοληψίες της Αριστεράς, ότι είμαστε απάτριδες και ότι δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη θαλάσσιων συνόρων». «Και τι δεν είπατε για να μας κάνετε κριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είπατε συνειδητά ψέμματα ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «υποσχεθήκατε ότι την επόμενη των εκλογών οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα σταματήσουν να έρχονται. Και αυτή τη στιγμή έχουν τριπλασιαστεί οι ροές. Δεν ευθύνεστε εσείς γι'αυτό, αλλά κοιτάξτε μια ειρωνεία της τύχης. Ανακαλύψατε τώρα ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι γεωλογικό πρόβλημα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δείξατε πόσο ανέτοιμοι ήσασταν να αντιμετωπίσετε μια υπαρκτή κρίση. Ένα διεθνές πρόβλημα που σκάει στη χώρα μας. Στο μόνο ζήτημα που δεν σας τα αφήσαμε έτοιμα, τα κάνατε θάλασσα.

Τι κάνατε από τον Ιούλη και μετά; Την πρώτη μέρα αποφασίσατε να καταργήσετε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής....Διώξατε ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί κρίσεις προφανώς επειδή δεν ήταν κοντά στις απόψεις σας» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Κάνοντας επίθεση προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «συγκρίνατε την έλευση των προσφύγων με την εισβολή των Περσών και η επιλογή σας να μετατρέψετε το προσφυγικό σε προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι λαθεμένη επιλογή διότι σχεδόν το 80% των περιπτώσεων που έρχονται φεύγουν από τη φωτιά

Ακόμα, υποστήριξε πως «η ΝΔ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθέτησε μια ακραία ρητορική για το προσφυγικό. Όπως άλλωστε δε δίστασε να κάνει και σε άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα. Βασικός στόχος της, να καβαλήσει το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού».

Αν σου άρεσε κάνε